Misschien ligt La Marmite wat
onopvallend langs een doorgaande weg, maar wat hier gemaakt wordt met zoveel enthousiasme, aandacht en creativiteit, daar kunt u niet zomaar aan voorbij gaan…
Na een jarenlange ervaring als kok in Frankrijk en in de Voerstreek begint Cherif in 2007 zijn eigen restaurant, hier in Oost-Maarland.
Verscholen achter het Dagstrand Oost ligt het restaurantje waar mensen op hun gemak kunnen zitten en genieten van kwalitatief hoogstaande gerechten. Er wordt zoveel mogelijk vers gemaakt, soms met kruiden uit eigen tuin of groenten van de markt in Luik. Ook vlees en vis worden gekeurd door het geoefende oog van de chef-kok en zoveel mogelijk betrokken van de bron. Zo kan er in het jachtseizoen wel eens everzwijn van de jagers uit de Ardennen worden
opgediend, maar ook ree en hert komen vaak uit deze bosrijke streek.
Dat dit Franse restaurant zich ook laat beïnvloeden door wat de streek te bieden heeft blijkt wel uit de streekgerechten zoals konijn en schotels met zuurvlees, al zal dit laatste vooral in de naastgelegen frituur zijn aantrekkingskracht uitoefenen. Naast de Franse keuken en enige
streekgerechten vindt u ook nog de meer Mediterrane specialiteiten
zoals couscous en lamsgerechten, maar de meest bekende specialiteit
van deze bijzondere kok is wel de rijkelijk gevulde vissoep, waar
menige gast graag voor terugkeert…
|